vineri, 1 iulie 2011

Razie printre elevi


De la inceputul saptamani presa ne-a invadat cu stiri despre examenul de bacalureat 2011. Sute de copiute sau casti “invizibile” au fost descoperite de profesorii supraveghetori, deznodamantul fiind unul dramati pentru absolventi de liceu.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, este multumit ca in sfarsit examenul de bacalaureat s-a desfasurat cat se poate de normal. Acesta le-a multumit inspectorilor scolari generali pentru corectitudinea de care au dat dovada.

Daniel Funeriu: “Ma bucur ca, in sfarsit, am intrat in normalitate si nu pot sa nu imi pun intrebarea cum ar fi aratat Romania daca aceste masuri antifrauda ar fi fost luate de acum 20 de ani, cum ar fi arat Romania daca toti cei intre 18 si 38 de ani ar fi beneficiat de aceste masuri antifrauda?”.

Uimiti de incercarile elevilor de a copia, profesorii corectori au hotarat sa dezvaluie scrieri din cel de al 3 lea subiect de Limba si Literatura Romana.

Explicatie pentru titlul dramei”Iona”: “Io=eu si na=poftim”.

“O scrisoare pierduta” a fost transfosmata in “O scrisoare de omor

Un alt absolvent de liceu a redat numele personajelor ca fiind in zilele noastre, catalogandu-l pe Zaharia Trahanache drept “Traficant de zahar”, Branzovenescu “a fost cioban la stana primita mostanire”.

“O scrisoare pierduta are un subiect buclucas”.

„Zoe Trahanache este personajul principal. El trimite o scrisoare la iubita lui, dar nu ajunge la ea, o găseşte Tipătescu“.

„În gând mă gândesc la tine“.

„Iubita are o atitudine extremistă pentru opusul masculin“.

Un alt elev a gasit o explicatie logica si literara a punctelor de suspenie:Punctele de suspensie ne vorbesc de faptul că după moartea omului, lucrurile şi punctele rămân pă pământ... Punctele de suspensie au rolul de a încheia blând fraza, arată un mic oftat şi te fac oarecum să rumegi textul...“

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu