luni, 30 iulie 2012

Nesuspendat cu 7,4 milioane de voturi împotrivă

            Cu o prezenţă la vot de 46,23% la referendumul din 29 Iulie 2012, oferă un răspuns final dacă Traian Băsescu a reuşit să treacă peste cea de a doua încercare a opoziţiei de a fi suspendat din funcţia de preşedinte al României, referendumul nu este valid.
           Este constituţional să rămâi in funcţia de preşedinte prin neprezentare la vot? deşi, 7,4 milioane de oameni au votat pentru suspendarea lui Traian Băsescu, cu 2,4 milioane de oameni mai mult decât cei care l-au propulsat in funcţia de preşedintele României.
           În discursul său dupa închiderea secţiilor de votare Traian Băsescu are o rugăminte către români: "Vă cer, nu vă uitaţi la Antena 3 o săptămână. Vă asigur că, dacă faceţi acest lucru începeţi să vedeţi o Românie reală cu problemele ei." Nu am înţeles de ce preşedintele Traian Băsescu trebuie sa atace un trust de presă?
          Ca răspuns moderatorul Mihai Gâdea a precizat: "trustul Intact este singurul care nu s-a subordonat lui Traian Băsescu."
           După această piesă pe scena politică rămâne de văzut dacă interimarul Crin Antonescu se va retrage din politică, aşa cum a promis, dacă Traian Băsescu nu va fi suspendat.
Traian Băsescu
          În anul 2002 în discursul unui congres al Partidului Umanist Român (PUR), Traian Băsescu spunea că: "România are nevoie de partidul umanist, un partid de centru,  credem că în electorat există potenţial ca acest partid că crească, să devină puternic şi să fie cel puţin un partener de guvernare, care alături de forţe democratice să poată schimba România nu în 20 de ani, aşa cum ni s-a proorocit, ci în trei ani."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu